
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Liu Wei ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonrası iki ülke arasında taşımacılık ve ticaretin geliştirilmesi için doğrudan iletişim mekanizması kurulacağını açıkladı.
Küresel Koridorlarda Türkiye ve Çin’in Rolü
Uraloğlu, Çin ziyareti boyunca özellikle Orta Koridor taşımacılığı, ticaret ve üretim alanlarındaki iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. Xi’an kentinde düzenlenen 9. İpek Yolu Uluslararası Forumu’na katılarak, Shaanxi Eyaleti yetkilileriyle bölgesel lojistik ve taşımacılık projelerini masaya yatırdı.
Lojistik Üssü Türkiye
Programın ikinci gününde teknoloji alanında faaliyet gösteren iki Çinli şirketle bir araya gelen Uraloğlu, Türkiye’nin lojistik dağıtım merkezi olması için görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, Türkiye’de Ar-Ge merkezleri kurulması ve teknoloji üretimi konuları üzerinde mutabakata varıldı.
Ulaştırmanın Dört Modunu Kapsayan İş Birliği
Uraloğlu ve Liu Wei, karayolu, demiryolu, havayolu ve denizcilik alanlarındaki iş birliği imkanlarını ele aldı. Karayolu taşımacılığındaki gümrük sorunlarının çözümü ve demiryolunda özel sektörle blok tren işletmeciliğinin artırılması gibi konular öncelikli gündem maddeleri oldu.
Doğrudan İletişimle Sorunlar Hızla Çözülecek
İki taraf, ortaya çıkan problemlerin daha hızlı ve etkin çözümü için doğrudan iletişim sağlayacak temsilciler görevlendirdi. Uraloğlu, "İletişim mekanizmasıyla Türkiye ve Çin arasındaki ulaştırma iş birliği hız kazanacak" ifadelerini kullandı.
#TürkiyeÇinİşBirliği, #Ulaştırma, #Taşımacılık, #Lojistik, #OrtaKoridor, #AbdulkadirUraloğlu, #LiuWei, #TicaretGeliştirme